lauantai 19. helmikuuta 2011

Juustorahkakakku

Tämä viikko on mennyt pitkälti työntekoon ja nukkumiseen.Tiedä sitten mikä lie helmiväsymys on iskenyt, mutta yleensä töistä tullessa olen niin väsynyt, että hyvä kun ruokaa jaksaa laittaa. Koko ilta menee koomassa ja joka ilta olen tainnut mennä ennen kymmentä nukkumaan.. 

Mutta perjantaina sain sentään kakun väsättyä. ;) Kaveri soitti torstaina josko tulisivat siippansa kanssa kylään uutta asuntoa katsomaan ja muutenkin pitkästä aikaa kahville. Siinä sitten päätin väsästä jotain makeaa kahvin kanssa tarjottavaksi.

Eli Juustorahkakakku:

1 pötkö Domino-keksejä
50g rasvaa
200g tuorejuustoa (Philadephia)
1prk Valion Vaniljarahkaa
n. 2dl kermaa vaahdotettuna
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl maissitärkkelystä
1dl sitruunamehua

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada seos pohjan päälle. Paista 170 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä kunnolla ja tarjoile.


On kyllä parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta maistui hyvältä myös noin tunti uunista oton jälkeenkin. :)
En tiedä, kuuluisiko automaattisesti irtopohjavuoan pohjalle laittaa leivinpaperia, mutta tässä tapauksessa se kyllä olisi ollut fiksua. Tänään on nimittäin edessä uunin pesu, kun rasvat tiputtelivat uunin pohjalle paistettaessa.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti